Opdracht gemeente Zoetermeer

Per 1 januari 2019 heb ik een opdracht voor 24 tot 36 uur per week bij de gemeente Zoetermeer. Mijn hoofdwerkzaamheden voer ik, net zoals bij de vorige opdracht, uit bij het Veilig Verder Team. Dit is mogelijk omdat het team uit medewerkers van verschillende organisaties (Veilig Thuis, Mee, JGH en Kwadraad) bestaat en ik nu als Jeugd- en Gezinsmedewerker betrokken ben.

Binnen het VVT worden gezinnen benaderd via Signs of Safety. Er is vaak sprake van huiselijk geweld of een andere vorm van verwaarlozing/mishandeling van kinderen. Er wordt met het gezin/netwerk een balans opgemaakt van de zorgen en vooral de krachten. Er wordt een gezamenlijke, grootste zorg geformuleerd, waarop een veiligheidsplan wordt gemaakt. De methode, waarop het VVT hulp biedt, is erop gericht om een gezin binnen ongeveer drie maanden weer veilig verder te laten gaan.

info vvt

Binnen de opdracht van de gemeente Zoetermeer voer ik naast deelname aan het Veilig Verder Team ook taken uit die bij een jeugd- en gezinsconsulent liggen. Zoals, onder andere, het afgeven van beschikkingen voor passende hulpverlening en het voeren van casemanagement binnen gezinnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *